Homepage - Panta Advies & Organisatie
Sint Jobstraat 67  
3024 EG Rotterdam  
010 - 4710503  
  home  |  werkterreinen  |  wie zijn wij  |  aanpak  |  ervaring  |  contact  |  links  |  actueel  

Werkterreinen

 

Arbeidsparticipatie

Panta ontwikkelt vormen van bedrijvigheid, waar mensen aan de slag kunnen die om verschillende redenen (nog) niet binnen een reguliere setting kunnen werken. Bijvoorbeeld binnen de horeca, de creatieve sector, het groen, buurtbeheer en persoonlijke dienstverlening. Na een aanloopperiode moeten de bedrijven zelfstandig kunnen draaien. Om dat te realiseren zoeken we voor de exploitatie ervaren en risicodragende ondernemers.

 

Startende ondernemers

Panta begeleidt mensen die zelfstandig ondernemer willen worden. Onze expertise ligt bij mensen met een ‘extra’ achterstand, bijvoorbeeld doordat ze langdurig in een uitkeringsituatie verkeren of door gebrekkige kennis van de Nederlandse samenleving en de Nederlandse taal. We bieden groepsgewijze training en individuele begeleiding. Indien nodig wordt extra taalondersteuning geboden.

 

Participatie en wijkgericht werken

Panta heeft veel ervaring met beleidsontwikkeling op het brede gebied van participatie, veelal gekoppeld aan wijkgericht werken. Het gaat er daarbij niet om allerlei nieuwe projecten te bedenken maar om bewoners, organisaties en bedrijven op hun kracht aan te spreken. Verbanden leggen tussen initiatieven en verschillende beleidsterreinen. Organiseren op een voor bewoners logische schaal.

 

Ondernemen in de non-profit sector

De noodzaak tot bezuinigen én een andere visie op de relatie tussen burger en overheid, maken het steeds minder vanzelfsprekend dat maatschappelijk nuttige initiatieven kunnen rekenen op structurele subsidies. Dit dwingt vrijwilligersorganisaties, welzijnsinstellingen en andere non-profit organisaties tot het zoeken van nieuwe inkomsten en andere manieren van organiseren. Panta ondersteunt u bij het ontwikkelen van nieuwe ondernemende activiteiten, doet marktonderzoek en zoekt passende financieringsbronnen.

 

Voedsel uit de buurt

Een relatief nieuw werkterrein is dat van de lokale en regionale voedselproductie. Stadsbewoners (weer) in contact brengen met de oorsprong van voedsel en de smaak van de seizoenen. We proberen het aantal ‘voedselkilometers’ terug te brengen door het verbeteren van de regionale voedseldistributie en door te zoeken naar mogelijkheden van tuinbouw in en rond de stad. Ondersteund door kookworkshops, meewerken aan culinaire producties etc.